№67 «Технологиялар және жаңа өнімдердің жаңа өнімдерінің сапасы» техникалық комитеті ҚР Төтенше жағдайлар министрлігінің № 275 бұйрығымен 05.06.2008 жылғы ҚР Энергетика және сауда министрлігінің Техникалық реттеу және метрология комитетінің бұйрығымен бекітілді.

Миссиясы – Техникалық комитеті – Қазақстан Республикасындағы ұлттық стандарттау және сауда-саттықтағы барьерлерді анықтау және дамыту жөніндегі ұлттық және халықаралық стандарттарды үйлестіру.

Ұстанымы – интеграциялық ғылымдар мен бизнесті дамыту саласындағы области стандарттау өнімдерін өндіру.

№ 67 техникалық комитетінің төрағасы - техника ғылымдарының докторы, профессор, ҚР жаратылыстану ғылымдары академиясының корреспондент-корреспонденті, ғылым және инновация бойынша проректор

Рскелдиев Бердикул Абдазимұлы

Жауапты хатшы, PhD 

Якияева Мадина Асатуллаевна

Стандарттау жөніндегі №67 ТК Халықаралық стандарттау жөніндегі халықаралық комитеттің ТК №34 «Тамақ өнімдері» жанындағы толық құқықты өкілі бар, тамақ өнімдері бойынша 7 қосалқы комитетінің құрамына кіреді, оның құрамына университет қызметкерлері мен мамандар қауымдастығының мамандары, азық-түлік өнімдері, кәсіпорындардың кәсіподақтары, сертификаттау органдарының өкілдері кіреді:

ПК-1 – Мукомольно-крупяной промышленности және крахмал өнімдері;
ПК-2 – Растительные и животные масла, жиры;
ПК-3 – Дистилдендірілген алкогольді сусындар, этил спирті, ірімшік материалдары, вино, сидр және басқа да өсімдік-ягодные виналар;
ПК-4 – Шығарылған материалдардан, сырадан, минералды сулар мен басқа да безалкогольных напитковтардан жасалған недистилландырылған напитки өндiрiсiнiң өндiрiсi;
ПК-5 – Мясо и мясопродукты;
ПК-6 – Молочное продукты;
ПК-7 – Хлеб және хлебобулочные бұйымдары, тәтті кондитерлік өнімдер мен макарон өнімдері.

Техникалық комитетте жұмыс істейтін және жұмыс істейтін өнеркәсіптегі құжаттар:

  • халықаралық тауарларды шығарудың инновациялық өнімдері мен технологиялары бойынша мемлекеттік стандарттарды әзірлеу;
  • техникалық регламенттердің стандарттарын және халықаралық гармонизация, өңірлік және ұлттық стандарттарға сәйкес сыртқы тамақ өнімдері;
  • тамақ өнiмдерi мен техниканың мемлекеттiк стандарттарына олардың сатыларын қарау кезеңiнде оларды қарауға қатысу;
  • өнімдердің жаңа өнімдерін ұйымдастыру стандарттарын әзірлеуге көмек көрсету.

  • №67 Техникалық комитетінің ұйымдастырушылары: ОЮЛ Союз переработчиков и хлебопеков Казахстана; АО «Шымкентмай»; ТОО CarlsbergKazakhstan; ТОО АФ Кайнар; ТОО «Қазақ тілі мен әдебиеті» мамандығы бойынша бакалавриат және агропромышленности комплексі, Департамент Комитет туралы Техникалық реттеу және метрология бойынша г. Алматы, ТОО Хлебобараночный комбинат «Аксай», «Прикаспийский центрифтинг» ЖШС, ТОО «Плодоконсервный комбинат« Южный», Союз пищевых компания Казахстана. «Смак АТУ – Инновациялық компания» ЖШС; «Наука АТУ» ЖШС; «Техникалық реттеу және метрология орталығы» ЖШС.

    СЕМИНАР «ПРОДУЦИЯ ЖӘНЕ ЖАҢҒЫРТУ ТЕХНИЧЕСКОГО РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ ҚЫЗМЕТКЕРЛЕРІНІҢ ҚЫЗМЕТКЕРЛЕРІНІҢ ҚҰРЫЛЫСЫ, МЕТРОЛОГИЯЛАРЫ ЖӘНЕ СЕБЕТЕМ МЕНЕДЖМЕНТА» (3 ПО 5 АПРЕЛЯ 2018 ЖЫЛ)

    ТК №67 кіші хатшысы және жауапты хатшысы «Техникалық реттеу, метрология және жүйе менеджменті саласында жұмыс істейтін қызметкерлердің біліктілігін арттыру және жетілдіру» тақырыбында семинарға қатысты. Семинарға қатысушылардан сертификат алды.

    «KazInSt» РМК, «КазИнМетр» РМК, «НКА» ЖСС Жетекшилерінің, эңбегигі сіңген қызметкер мензетшылардың семинары.

    TC №67 ККМ № 526 «Функционалдық тағамдар» және ISO / TC 34 / SC3 «Жемістер мен көкөністер мен олардың туындылары» қосылды.

    № 67 ТМ № ISO / TC 34 / SC5 «Сүт және сүт өнімдері», ISO / TC 34 / SC6 «Ет, құс, балық, жұмыртқа және олардың өнімдері» толық мүшесі болып табылады.

    Сондай-ақ, TC №67 – TC 34 / PK9 микробиология, TC 34 / PK10 – жануарларға арналған азық-түлік, TC 34 / PK19 – Bee өнімдеріндегі бақылаушы мүше.