• Семестрлік білім
  • Шетелдік ПОҚ
  • АТУ ПОҚ Дәріс оқуы

Дәрісті ұйымдастыру үшін шетелдік лекторлардың қатысуымен бірқатар белгілі жұмыстар жүргізіледі: CV сұралады, олардың ғылыми біліктілігі, зерттеу жүргізу саласы, Ғылыми еңбектердің тізімі және оқылатын дәрістердің тақырыбы, лектордың ғылыми бейінінің АТУ - да оқитын тыңдаушылармен толық сәйкес келуі үшін сұралады, дәрістің саны мен тақырыбы бар болу бағдарламасы әзірленеді, сондай-ақ АТУ ректоры бекіткен төлем нормасына сәйкес Қызметтерді төлеу туралы мәселе қарастырылады,қонақ үйлерге орналастыру, әуежайға дейін кездесу және шығарып салу

Өткізілген дәрістер, семинарлар және кеңес беру жұмыстарының нәтижесінде бірлескен білім беру бағдарламалары шеңберінде халықаралық ынтымақтастықты дамытудың жаңа бағыттары анықталды, студенттердің өзекті білімдері алынды, сонымен қатар жоғарыда аталған салаларда тәжірибе және озық білім алмасу болды.

2015-2016 оқу жылында алғаш рет шетелдік ғалымдарға "online"режимінде дәріс оқу енгізілді. 2016 жылдың 25 сәуір мен 15 мамыр аралығында тамақ технологиялар университетінің (Болгария) ғылыми қызмет және іскерлік әріптестік жөніндегі проректоры Стефан Георгиев Драгоев мырза АТУ ФПП үшін "тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз етудің ғылыми негіздері", "ет және ет өнімдерінің биотехнологиясы", "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" тақырыптарына 38 сағат көлемінде онлайн дәріс оқыды.

Бұл әдістеме білім алушылар арасында тәжірибе және білім алмасуды кеңейтуге мүмкіндік береді, сондай-ақ ең аз қаржы шығынымен академиялық ұтқырлықты жүзеге асырады, бұл ЖОО-ның өзін-өзі қаржыландыруы кезінде қазіргі заманғы жоғары білім беру әлемінде өте маңызды. Сондай-ақ, бұл әдістеме шетелдік дәріскерге негізгі жұмыс орнынан алшақтамай және ұзақ мерзімге сабақ өткізу мүмкіндігімен ерекшеленеді.

2015-2019 ж.бастап шетел профессорларының жалпы саны алыс және жақын шетелдерден 106 адамды құрады: Германия, Австрия, Италия, Испания, Ұлыбритания, Венгрия, Швейцария, Болгария, Белоруссия, Жапония, Армения, Украина, Ресей Федерациясы, Тәжікстан, Қырғыз Республикасы.