АВТОЛИЗ КЕЗІНДЕГІ ЕТІНІҢ ФИЗИКО-ХИМИЯЛЫҚ ЖӘНЕ БИОХИМИЯЛЫҚ ӨЗГЕРІСТЕРІ

Authors: С.Т. АМАНЖОЛОВА, Қ.Т. КӨПЕЕВА, А.А. ШАЙКУЛОВА


БЕЛКОВЫЙ ИСТОЧНИК СЫРЬЯ РК — ВЕРБЛЮЖЬЕ МЯСО

Authors: Ш.Ы. КЕНЕНБАЙ, С.М. АСКАР


ВЕРБЛЮЖЬЕ МЯСО — НАЦИОНАЛЬНЫЙ ИСТОЧНИК БЕЛКА

Authors: Ш.Ы. КЕНЕНБАЙ, А. АДИЛБЕК


ВЛИЯНИЕ КОМПОЗИЦИИ РАССОЛА НА МИКРОСТРУКТУРУ МЯСНЫХ ПРОДУКТОВ ИЗ ВЕРБЛЮЖАТИНЫ

Authors: Я.М. УЗАКОВ, А.М. ТАЕВА, К.К. МАКАНГАЛИ


ВЛИЯНИЕ КОМПОЗИЦИИ РАССОЛА НА МИКРОСТРУКТУРУ МЯСНЫХ ПРОДУКТОВ ИЗ ВЕРБЛЮЖАТИНЫ

Authors: Я.М. УЗАКОВ, А.М. ТАЕВА, К.К. МАКАНГАЛИ


ЕШКІ СҮТІНЕН ӨҢДІРІЛЕТІН ЖҰМСАҚ СЫРДЫ ДӘНДІ-ДАҚЫЛДЫ ҚОСПАЛАРМЕН БАЙЫТУ

Authors: Р.Б. МҰХТАРХАНОВА, А.С. БАЛАБЕКОВА


ЖЫЛҚЫ ЕТ ӨНІМДЕРІН ТАҒАМДЫҚ ҚОСПАЛАРМЕН БАЙЫТУ АРҚЫЛЫ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ

Authors: А.Б. НУРТАЕВА, Я.М. УЗАКОВ, Ж.Р. РАМАЗАН, А.Т. КОЙШЫБАЕВА


ЖЫЛҚЫ ETI ҰШАСЫН БӨЛШЕКТЕУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ

Authors: Я. М. УЗАКОВ, А. М. ТАЕВА, М. О. КОЖАХИЕВА, К. К. МАКАНГАЛИ, Д. Т. ЖАКСЫЛЫКОВА


ЖЫЛҚЫ ЕТІНЕН ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТТАР ЖАСАУДА ДИГИДРОКВЕРЦЕТИНДІ ПАЙДАЛАНУ

Authors: Ш.А. АБЖАНОВА, Н.Қ. АБИЛЬМАЖИНОВА, A.M. ТАЕВА, Р.Б. МУХТАРХАНОВА, Н. ЖҮСІП


ЖЫЛҚЫ ETIHEH ЖАСАЛҒАН ¥ЛТТЫҚ ТАҒАМДАР ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАСАУ

Authors: Я. М. ¥ЗАҚОВ, А. М. ТАЕВА, М. О. КОЖАХИЕВА, К. К. МАКАНГАЛИ, Э. Р. ЕЛЕУОВА, Ж. С. ТЛЕУОВА


ИЗУЧЕНИЕ ДИНАМИКИ ФОРМИРОВАНИЯ МЯСНОЙ ПРОДУКТИВНОСТИ ВЕРБЛЮДОВ ЧИСТОПОРОДНОГО КАЗАХСКОГО БАКТРИАНА

Authors: Я. М. ¥ЗАҚОВ, А. М. ТАЕВА, К. К. МАКАНГАЛИ, Л.М. КАИМБАЕВА


ИЗУЧЕНИЕ МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИХ И ФИЗИКО-ХИМИЧЕСКИХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ВЕРБЛЮЖЬЕГО МОЛОКА

Authors: Ф.Т. ДИХАНБАЕВА, Э.Ч. БАЗЫЛХАНОВА


ИЗУЧЕНИЕ МОРФОЛОГИЧЕСКОГО СОСТАВА ВЕРБЛЮЖАТИНЫ

Authors: Я. М. ¥ЗАҚОВ, А. М. ТАЕВА, Т.Р. КАШАЕВА


ИЗУЧЕНИЕ МЯСНОЙ ПРОДУКТИВНОСТИ МОЛОДНЯКА ВЕРБЛЮДОВ КАЗАХСКОГО БАКТРИАНА

Authors: Я. М. ¥ЗАҚОВ, А. М. ТАЕВА, Л.М. КАИМБАЕВА


ИЗУЧЕНИЕ ФУНКЦИОНАЛЬНО-ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ СВОЙСТВ КОНИНЫ

Authors: Ш.А. АБЖАНОВА, Л.К. БАЙБОЛОВА, Б.А. РСКЕЛДИЕВ


ИННОВАЦИЯЛЫҚ КОНЦЕПЦИЯ — ҚҰС ШАРУАШЫЛЫҚ ӨНДІРІСІНДЕГІ САПА МЕН БӘСЕКЕЛЕСТІҢ ТИІМДІЛІГІН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢ МАҢЫЗДЫ МЕХАНИЗМІ

Authors: Ш.Е. ТҰРАҚБАЕВ, Д.Ш. БАЙМУРАТОВ, Ф.Е.АКИЛОВА


ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ПАРНОГО МЯСА ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА СОЛЕНЫХ МЯСОПРОДУКТОВ

Authors: Я.М. УЗАКОВ, С.Е. ШУКЕШЕВА, А.И. МАТИБАЕВА


ИССЛЕДОВАНИЕ АМИНОКИСЛОТНОГО СОСТАВА РЕСТРУКТУРИРОВАННОГО ВАРЕНО-КОПЧЕНОГО МЯСНОГО ПРОДУКТА

Authors: С.Е. ШУКЕШЕВА, Я.М.УЗАКОВ, Ж.С.НАБИЕВА, А.М. ШЕРТАЕВА


ИССЛЕДОВАНИЕ БЕЛКОВ НАЦИОНАЛЬНОГО МЯГКОГО СЫРА ЭЛЕКТРОФОРЕТИЧЕСКИМ МЕТОДОМ

Authors: М.К. АЛИМАРДАНОВА, Т.К. КУЛАЖАНОВ, Н. ЖЕКСЕНБАЙ, В. СКАЛКА, М. ПЛОЦКОВА


ИССЛЕДОВАНИЕ ОЦЕНКИ КАЧЕСТВА И РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ФУНКЦИОНАЛЬНОГО ПРОДУКТА НА МЯСНОЙ ОСНОВЕ

Authors: В.И. ПЕТЧЕНКО, А.К. СМАГУЛОВА, А.А. АЙТБАЕВ


ИССЛЕДОВАНИЕ ПИЩЕВОЙ ЦЕННОСТИ ВЕРБЛЮЖЬЕГО МЯСА КАК СЫРЬЯ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ ПРОДУКТОВ

Authors: А.М. ТАЕВА, Я.М. УЗАКОВ


ИССЛЕДОВАНИЕ ПИЩЕВОЙ БЕЗОПАСНОСТИ СТЕРИЛИЗОВАННЫХ КОНСЕРВОВ И КРИТИЧЕСКИЕ И ПРОИЗВОДСТВЕННЫЕ ЛОКАЛЬНЫЕ РИСКИ

Authors: Ш.А. АБЖАНОВА, Л.К. БАЙБОЛОВ, Р.А. ИЗТЕЛИЕВА, С.С. АЛЬБЕРТО, Т.К. КУЛАЖАНОВ, Б.А. РСКЕЛДИЕВ


ИССЛЕДОВАНИЕ ПРОЦЕССА СВЕРТЫВАНИЯ МОЛОКА ПРИ ПРИГОТОВЛЕНИИ НАЦИОНАЛЬНОГО МЯГКОГО СЫРА

Authors: М.К. АЛИМАРДАНОВА, Т.К. КУЛАЖАНОВ, А. АСЕТ, Й. ЩТЕТИНА, Н. ЖЕКСЕНБАЙ


ИССЛЕДОВАНИЕ ФИЗИКО-ХИМИЧЕСКИХ СВОЙСТВ МЯСОКОСТНОЙ ПАСТЫ

Authors: А.К. КАКИМОВ, Ж.С. ЕСИМБЕКОВ, Б.Б. КАБУЛОВ, Н.К. МУСТАМБАЕВ


КҮР1Ш ЖӘНЕ СОЯ ҰНЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚАНТТЫ ПЕЧЕНЬЕ РЕЦЕПТУРАСЫ

Authors: Б.Ш. ДЖСТПИСБАЕВА, А.И. МАТИБАЕВА, Ж.Ж. СМАИЛОВА


ҚОЙ ЕТІНЕН ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ

Authors: Ш.А. АБЖАНОВА, Р.Б. МУХТАРХАНОВА, А. ЖАҢАБАЙ, Г. ҚАЛДАРОВА


ҚҰС ЕТІНЕН ДЕЛИКАТЕСТІ ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ

Authors: Л.К. Байболова, Ш.А. Абжанова, Р.Б. Мухтарханова, Д. Акимбай


ОРГАНИЗАЦИЯ ПРОИЗВОДСТВА В МЯСНОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ В КАЗАХСТАНЕ

Authors: О.Н. Кузнецова, Я.М. УЗАКОВ, А.И. МАТИБАЕВА, Б.Ш. ДЖЕТПИСБАЕВА, Ж.С. ТЛЕУОВА


ӨСІМДІК КОМПОЗИЦИЯСЫН ҚОЛДАНЫП СИЫР ЕТІНЕН ЖАСАЛГАН ПІСІРІЛІП- ЫСТАЛГАН ӨНІМНІҢ САПАЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІН ЗЕРТТЕУ

Authors: Я. М.ҰЗАКОВ, А. М.ТАЕВА, А. И. МАТИБАЕВА, Ж. ҚОІІШЫБАЙ


ӨСІМДІК ҚОСПАСЫ ҚОЛДАНЫП ҚОЙ ЕТІНЕН ЖАСАЛҒАН ҰЛТТЫҚ ТАҒАМНЫҢ ТҰЗДЫҚ ИНГРЕДИЕНТТЕРІНІҢ СІҢУІ МЕН ТАРАЛУ МЕХАНИЗМДЕРІН ЗЕРТТЕУ

Authors: Я.М. ҰЗАҚОВ, Б,Ш, ДЖЕТПИСБАЕВА, М.О. КОЖАХИЕВА, М.А. КАЛДАРБЕКОВА


ПЕРЕРАБОТКА МЯСНЫХ ПРОДУКТОВ НА ОСНОВЕ КЛАСТЕРНОГО ПОДХОДА

Authors: Я.М. УЗАКОВ, М.О. КОЖАХИЕВА, С.Е. ШУКЕШЕВА, А.И. МАТИБАЕВА, Б.Ш. ДЖЕТПИСБАЕВА


ПЕРСПЕКТИВЫ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ВЕРБЛЮЖЬЕГО МОЛОКА ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА СЫРОВ

Authors: В.М. БАКИЕВА, Ф.Т. ДИХАНБАЕВА


ПИЩЕВАЯ ЦЕННОСТЬ ВЕРБЛЮЖЬЕГО МЯСА РК

Author: Ш.Ы. КЕНЕНБАЙ


РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ БЕЛКОВОГО ГИДРОЛИЗАТА ИЗ ОТХОДОВ ЧАСТИКОВЫХ РЫБ

Authors: А.Н. ЕСИМБЕК, Н.К. АХМЕТОВА


РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ МЯСНЫХ ПРОДУКТОВ ПОВЫШЕННОЙ ПИЩЕВОЙ И БИОЛОГИЧЕСКОЙ ЦЕННОСТЕЙ ИЗ ВЕРБЛЮЖАТИНЫ

Authors: Я.М. УЗАКОВ, А. М. ТАЕВА, Ж.М. МЕДЕУБАЕВА


РАЦИОНАЛЬНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ БАРАНИНЫ В ОБЩЕСТВЕННОМ ПИТАНИИ

Authors: Я.М. УЗАКОВ, М.А. КАЛДАРБЕКОВА, Е. Ю. ПАК, З.А. АХАТОВА, С.Б. АМИР


СИЫР ETІHEH ҰЛТТЫҚ ТАҒАМ ЖАСАУ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАТЫН ТҰЗДЫҚ ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Authors: Я.М. УЗАКОВ, Ф.Т. ДИХАНБАЕВА, К.А. МАКАНГАЛИ, С.Е. ШУКЕШЕВА, Ж. КОЙШЫБАЙ


СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ МЯСА ВЕРБЛЮДОВ

Authors: Я.М. УЗАКОВ, А.М. ТАЕВА, К.К. МАКАНГАЛИ, А.Н. КЕНЖИБЕКОВА


ТАҒАМДЫҚ ҚАУІПСІЗДІГІ ЖОҒАРЫ ЕШКІ ІРІМШІГІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ

Authors: Р.Б. МҰХТАРХАНОВА, С.Т. АЗИМОВА, Д.А. МАМБЕТАЛИЕВ


ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА ЦЕЛЬНОМЫШЕЧНЫХ ВАРЕНО-ЗАПЕЧЕННЫХ ПРОДУКТОВ ИЗ СВИНИНЫ «БАТЫР»

Authors: Я.М. УЗАКОВ, Ш.А. АБЖАНОВА, Б.Ш. ДЖЕТПИСБАЕВА, А.И. МАТИБАЕВА, М. КОЖАХИЕВА, Д. ОСПАНОВА


ТҮЙЕ ETIHEH ЖАСАЛҒАН ¥ЛТТЫҚ ТАҒАМДАР ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАСАУ

Authors: Я.М. ¥ЗАКОВ, А.М. ТАЕВА, К.К. МАКАНГАЛИ, С.Ш. МУСАЕВА, Ж.С. ТЛЕУОВА


ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ МЯСНЫХ ПРОДУКТОВ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ РАСТИТЕЛЬНОГО СЫРЬЯ

Authors: Я.М. УЗАКОВ, А.М. ТАЕВА, Е.Ю. ПАК, М.А. КАЛДАРБЕКОВА


ЫСТАЛЫП ПІСІРІЛГЕН ЖЫЛҚЫ ЕТІНЕН ЖАСАЛҒАН «ХАН ТАҒАМЫ» ШҰЖЫҒЫНЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Authors: А.И. МАТИБАЕВА, Я.М. ҰЗАКОВ, Ш.А. АБЖАНОВА, Б.Ш. ДЖЕТПИСБАЕВА, М. КОЖАХИЕВА, Д.А. ОСПАНОВА


CHARACTERIZATION OF MICROBIOLOGICAL INDICATORS AND SAFETY CANNED RABBIT BASED ON FRUITS JIDA

Authors: L.K. Baibolova, R. A. Izteliyeva, T. K. Kulazhanov, Alberto Sepeda Saez., B. A. Rskeldiyev, Sh. A. Abzhanova


CHEMICAL COMPOSITION AND NUTRINIONAL VALUE OF CAMEL

Authors: Y, UZAKOV, A.M. TAEVA, K.K. MAKANGALI, E.Y. UZAKOV


DETERMINATION OF ECOLOGICAL SAFETY AND MEAT MICROBIOLOGICAL INDICATORS

Authors: Sh.А. ABZHANOVA, S. BERDIGALIULY, U. BAIMAGANBETOVA


DEVELOPMENT OF NEW FUNCTIONAL COOKED SAUSAGES BY ADDITION OF GOJI BERRY AND PUMPKIN POWDER

Authors: A.A. BALUMBAEVA, D.B. VLAHOVA-VANGELOVA, S.G. DRAGOEV, D.K. BALEV, Y.M. UZAKOV


DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY FOR MULTICOMPONENT BRINE

Authors: SH.A. ABZHANOVA, L.K. BAIBOLOVA, A.I. MATIBAEVA, B.SH. ZHETPISBAEVA, B.A. RSKELDIEV, R.B. MUKHTARKHANOVA


EFFECT OF DRY GOJI BERRY AND PUMPKIN POWDER ON QUALITY OF COOKED AND SMOKED BEEF WITH REDUCED NITRITE CONTENT

Authors: M.S. SERIKKAISAI, B. DESSISLAVA, VLAHOVA-VANGELOVA, S.G. DRAGOEV, Y.M. UZAKOV, D.K. BALEV


IMPROVEMENT OF BIOLOGICAL VALUE OF PRODUCTS FROM COMBINED STUFFING PRODUCTS

Authors: SH.I. KENENBAY, I.T. SACCO


INCORPORATING ALLIUM ODORUM AS A VEGETABLE INGREDIENT OF PROCESSED CHEESES

Authors: M.K. ALIMARDANOVA, D.A. TLEVLESOVA, ZH. SIMOV, D. DIMITROV, A.I. MATIBAEVA


INCREASE OF BIOLOGICAL VALUE OF STUFFING PRODUCTS FROM CAMEL MEAT

Author: SH.I. KENENBAY


Influence of Ionozon Cavitations Processing on the Amino Acid Structure of Wheat Grain

Authors: ZH. ASANGALYEVA*, A. IZTAEV, B. TARABAEV, SH. ABZHANOVA, B. IZTAYEV


THE USE OF ANTIOXIDANTS IN THE MEAT INDUSTRY.

Authors: N.K. ABILMAZHINOVA, SH.A. ABZHANOVA, A.M. TAEVA, L.K. BAYBOLOVA, R.B. MUKHTARKHANOVA

RESEARCH OF THE IMPACT OF A VEGETABLE PROTEIN COMPOSITION ON THE FUNCTIONAL AND TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF NATIONAL MEAT PRODUCTS

Study of the National Cooked Smoked Meat Products While Tests With Laboratory Animals at the Pathology Models With the Purpose to Confirm the Set of Bioc

Ultrafine Grinding Process Calculation of Meat-Bone by-Product

Agro-ecological analysis of optimization of extruding parameters of feed additive based on rice processing products

CONCENTRATIONS OF NUTRIENTS IN SIX MUSCLES OF BACTRIAN (Camelus bacterianus) CAMELS.

Investigation of the influence of starter cultures on the acceleration ripening period finished meat productsResearch of Fatty Acid Composition of Samples of Bio-Drink Made of Camel Milk

АНТИОКСИДАНТНАЯ АКТИВНОСТЬ ПШЕНИЧНОГО ХЛЕБА ФУНКЦИОНАЛЬНОГО НАЗНАЧЕНИЯ

Authors: Д.А. ШАНШАРОВА, Л. ГРИВНА, Д.Б. АБДРАИМОВА, А.А. ХАКИМЖАНОВ, Л.К. СЕНГИРБЕКОВА


АШКАБАК СОГУ КОШУЛГАН БУЛОЧКА АЗЫГЫНЫН РЕЦЕПТУРАСЫН ЖАСОО

Authors: А.К. ИЗЕМБАЕВА, М.П. БАЙЫСБАЕВА, Ж.К. ИРМАТОВА, А. МЕШИТБЕКОВА


ВЛИЯНИЕ ИОНООЗОННОЙ КАВИТАЦИОННОЙ ОБРАБОТКИ НА ТЕХНОЛОГИЧЕСКИЕ СВОЙСТВА ЗЕРНА ТРИТИКАЛЕ.pdf

Authors: А.И. ИЗТАЕВ, Г.Т. ДАРИБАЕВА, М.М. МАЕМЕРОВ, Ж.С. НАБИЕВА


ВЛИЯНИЕ РЕЖИМОВ ТЕПЛОВОЙ ОБРАБОТКИ НА ТЕХНОЛОГИЧЕСКИЕ СВОЙСТВА МАСЛИЧНЫХ СЕМЯН ПРИ ПРОИЗВОДСТВЕ МАСЛА ТИПА БАД

Authors: Л.К. БАЙБОЛОВА, К.Б. БАЙБОЛОВ, С.С. ДЖИНГИЛБАЕВ, К.Е.ТЮТЕБАЕВА, С.С. ТЮТЕБАЕВ


ВЛИЯНИЕ УДОБРЕНИЙ И ФУНГИЦИДОВ НА СОДЕРЖАНИЕ ПОДВИЖНЫХ ЭЛЕМЕНТОВ В ПОЧВАХ И РАСТЕНИЯХ ОЗИМОЙ ПШЕНИЦЫ.docx

Authors: З.Б. САПАХОВА, А.М. КОХМЕТОВА, Р.Е. ЕЛЕШЕВ, Ж.С. КЕЙШИЛОВ, Н.А. АБДРАИМОВА


ВЛИЯНИЕ УСЛОВИЙ И ОТДЕЛЬНЫХ ФАКТОРОВ НА СОХРАННОСТЬ РАПСА СОРТА «ЛИПЕЦКИЙ»

Authors: А.И. ИЗТАЕВ, М.Ж. КИЗАТОВА, М.А. ЯКИЯЕВА, М.М. МАЕМЕРОВ, Б.А. ИЗТАЕВ, Ж.С. НАБИЕВА, А.К. КОЗЫБАЕВ, А.А. МОЛДАКАРИМОВ


ДӘНДІ ДАҚЫЛДАР ЖАРМАСЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН ТОЛЫҚҚҰНДЫ НАН ӨНІМІНІҢ САПА КӨРСЕТКІШТЕРІН ЗЕРТТЕУ

Authors: М.П. БАЙЫСБАЕВА, Ш.А. ТУРСЫНБАЕВА


ДЛИТЕЛЬНОЕ ХРАНЕНИЕ ОБРАБОТАННЫХ СЕМЯН ЗЕРНОБОБОВЫХ КУЛЬТУР В ОХЛАЖДЕННЫХ УСЛОВИЯХ

Authors: А.И. ИЗТАЕВ, М.А. ЯКИЯЕВА, М.М. МАЕМЕРОВ , В.Б. ФЕЙДЕНГОЛЬД


ЖЕМІС – КӨКӨНІСТІ ШИКІЗАТТАРЫ ҚОСПАСЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚАНТТЫ ПЕЧЕНЬЕНІҢ САПА КӨРСЕТКІШТЕРІН ЗЕРТТЕУ

Authors: А.К. ИЗЕМБАЕВА, З.Н. МОЛДАҚҰЛОВА


ЖЕМІС-ЖИДЕК ӨНДІРІСТЕРІ ҚАЛДЫҚ ӨНІМДЕРІНЕН ЖАСАЛҒАН ЖЕМДІК ҚОСЫМША НЕГІЗІНДЕГІ ҚҰРАМА ЖЕМ РЕЦЕПТЕРІН ҚҰРАСТЫРУ

Authors: Ж.С.АЛИМКУЛОВ, С.Т. ЖИЕНБАЕВА, Н.Б. БАТЫРБАЕВА, Қ.А. ЕЛЕУКЕНОВА


ЖЕМІС-КӨКӨНІС ӨНІМДЕРІНІҢ ЖАНАМА ӨНІМДЕРІ НЕГІЗІНДЕГІ ЖЕМДІК ҚОСЫМШАНЫ САҚТАУ КЕЗІНДЕГІ САПА КӨРСЕТКІШТЕРІНІҢ ӨЗГЕРУІН ЗЕРТТЕУ

Author: Н.Б. БАТЫРБАЕВА


ЖЕМІС-КӨКӨНІС ӨНДІРІСІНІҢ ЖАНАМА ӨНІМДЕРІ НЕГІЗІНДЕ ЖЕМДІК ҚОСЫМША ДАЙЫНДАУДЫҢ ҒЫЛЫМИ НЕГІЗДЕЛГЕН РЕЦЕПТІЛЕРІН ЖАСАУ

Authors: Н.Б. БАТЫРБАЕВА, Ж.С. ӘЛІМҚҰЛОВ, С.Т. ЖИЕНБАЕВА, А.М. КИМ, Д. НҰРМАТ


ЗНАЧЕНИЕ КОМПОЗИЦИОННЫХ СМЕСЕЙ ИЗ МУКИ ЗЕРНОВЫХ КУЛЬТУР И МАСЛИЧНОГО РАПСА В ТЕХНОЛОГИИ ПРИГОТОВЛЕНИЯ ПЕЧЕНЬЯ

Authors: А.Б. АБУОВА, Э.Р. ЧИНАРОВА, А.Ж. РУСТЕМОВА


ИOНOOЗOНДЫ КАВИТАЦИЯЛАНҒАН ЖҦМСАҚ БИДAЙДЫҢ ҚОР БЕЛОКТАРЫНЫҢ ЭЛЕКТРОФОРЕЗІ

Authors: А.І. ІЗТАЕВ, Ж.Р. АСАНҒАЛИЕВА


ИЗМЕНЕНИЕ МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ СЕМЯН МАСЛИЧНЫХ КУЛЬТУР ПОСЛЕ ОБРАБОТКИ ПРИ ХРАНЕНИИ

Authors: М.А. ЯКИЯЕВА, А.И. ИЗТАЕВ, М.М. МАЕМЕРОВ, С.Е. ШУКЕШЕВА


ИЗУЧЕНИЕ ВЛИЯНИЯ СЫВОРОТОЧНЫХ БЕЛКОВ НА КАЧЕСТВО НОВОГО ВИДА САХАРНОГО ПЕЧЕНЬЯ «ЮЖАНКА» И ОВСЯНОГО ПЕЧЕНЬЯ «ТУМАР»

Authors: М.М. МУСУЛЬМАНОВА, М.П. БАЙЫСБАЕВА, Ж.К. ИРМАТОВА


ИЗУЧЕНИЕ СОЛОДОВЕННЫХ СВОЙСТВ ЗЕРНА ТРИТИКАЛЕ, РАЙОНИРОВАННЫХ В РЕСПУБЛИКЕ КАЗАХСТАН

Authors: М.М. БАЯЗИТОВА, Г.И. БАЙГАЗИЕВА, А.К. КЕКИБАЕВА


ИННОВАЦИОННАЯ ТЕХНОЛОГИЯ ПШЕНИЧНОГО ХЛЕБА ФУНКЦИОНАЛЬНОГО НАЗНАЧЕНИЯ С КАРДИОТОНИЧЕСКИМИ СВОЙСТВАМИ

Authors: М.Ж. КИЗАТОВА, Д.А.ШАНШАРОВА, Д.Б. АБДРАИМОВА, К.ЖАНАБАЕВА


ИННОВАЦИОННАЯ ТЕХНОЛОГИЯ ХЛЕБНЫХ ИЗДЕЛИЙ ОБОГАЩЕННЫХ НАТУРАЛЬНЫМ ЖИЗНЕННОВАЖНЫМ МИНЕРАЛОМ – ЖЕЛЕЗОМ

Authors: Д.А. ШАНШАРОВА, Д.Б. АБДРАИМОВА, А.А. ХАКИМЖАНОВА, Л.К. СЕНГИРБЕКОВА, А.С. АЛЬМЕНОВА


ИСПОЛЬЗОВАНИЕ САХАРНОГО СОРГО В ПРОИЗВОДСТВЕ СПИРТА

Authors: Э.Б. АСКАРБЕКОВ, Г.И. БАЙГАЗИЕВА


ИССЛЕДОВАНИЕ ГРАНУЛОМЕТРИЧЕСКОГО СОСТАВА И ЦВЕТА МУКИ, ИСПОЛЬЗУЕМОЙ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ МАКАРОННЫХ ИЗДЕЛИЙ

Authors: Г.А. УМИРЗАКОВА, В.Я. ЧЕРНЫХ, Г.К. ИСКАКОВА, К.А. САРБАШЕВ


ИССЛЕДОВАНИЕ ДВУХСТАДИЙНОГО ИЗМЕЛЬЧЕНИЯ КОМПОНЕНТОВ КОРМОВЫХ ДОБАВОК НА ОСНОВЕ ОТХОДОВ ПЛОДООВОЩНОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ

Authors: Ж.С. АЛИМКУЛОВ, С.Т. ЖИЕНБАЕВА, А.П. КРЪСТЕВА, Н.Б. БАТЫРБАЕВА


ИССЛЕДОВАНИЕ КАЧЕСТВА МУКИ И ФИЗИЧЕСКИХ СВОЙСТВ ТЕСТА ИЗ НОВЫХ СОРТОВ МЯГКОЙ И ТВЕРДОЙ ПШЕНИЦЫ КАЗАХСТАНА

Authors: Г.К. Искакова, А.Н. Жилкайдаров, Г.А. Умирзакова


ИССЛЕДОВАНИЕ КАЧЕСТВА НОВЫХ СОРТОВ ПШЕНИЦЫ КАЗАХСТАНА, ИСПОЛЬЗУЕМЫХ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА МАКАРОННЫХ ИЗДЕЛИЙ

Authors: Г.К. ИСКАКОВА, А.Н. ЖИЛКАЙДАРОВ


ИССЛЕДОВАНИЕ КАЧЕСТВА РАСТИТЕЛЬНОГО СЫРЬЯ В ПРОИЗВОДСТВЕ МАКАРОННЫХ ИЗДЕЛИЙ ФУНКЦИОНАЛЬНОГО НАЗНАЧЕНИЯ

Authors: Г. К. ИСКАКОВА, Г. А. УМИРЗАКОВА


ИССЛЕДОВАНИЕ КАЧЕСТВЕННЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ФИЛЬТРУЮЩИХ И ОБЕСЦВЕЧИВАЮЩИХ ПОРОШКОВ

Authors: М.Т. ЕРБУЛЕКОВА, А.И. ИЗТАЕВ, Д.Р. ДАУТКАНОВА, Н.Б. ДАУТКАНОВ


ИССЛЕДОВАНИЕ МАКАРОННЫХ СВОЙСТВ ПШЕНИЧНОЙ МУКИ, ПОЛУЧЕННОЙ ИЗ НОВЫХ СОРТОВ ПШЕНИЦЫ КАЗАХСТАНА

Authors: Г.К. ИСКАКОВА, А.Н. ЖИЛКАЙДАРОВ


ИССЛЕДОВАНИЕ СИРОПА САХАРНОГО СОРГО ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА БЕЗАЛКОГОЛЬНЫХ НАПИТКОВ

Authors: Г. ЖЕТКІЗГЕНҚЫЗЫ Г.И. БАЙГАЗИЕВА, Э.Б АСКАРБЕКОВ


ИССЛЕДОВАНИЕ ХИМИЧЕСКОГО СОСТАВА ДЫНИ ПОЗДНЕСПЕЛЫХ СОРТОВ

Authors: Б.Е. ЕРЕНОВА, А.В. ВИТАВСКАЯ, Ю.Г. ПРОНИНА, А.А. МИТАНОВА


КОМПОЗИТТІ ҚҰРАМНАН ДАЙЫНДАЛАТЫН БИДАЙ НАНЫ ҚАМЫРЫНЫҢ САПАСЫНА ГЛЮТЕННІҢ ӘСЕР ЕТУІН ЗЕРТТЕУ

Authors: М.П. БАЙЫСБАЕВА, А.К. ИЗЕМБАЕВА


ҚОСПА ҚОСЫЛҒАН ҰНДЫ КОНДИТЕР ӨНІМДЕРІНІҢ БАЯУЛАП ҚАТУЫ

Authors: М.П. БАЙЫСБАЕВА


МАКАРОН ӨНІМДЕРІНІҢ САПАСЫНА НАНОҚҰРЫЛЫМДЫ НОҚАТ ҰНЫНЫҢ ӘСЕРІ

Authors: Г.К. ИСКАКОВА, Г.А. УМИРЗАКОВА, Б.Ж. МУЛДАБЕКОВА


МОНИТОРИНГ КАЧЕСТВА РАСТИТЕЛЬНОГО СЫРЬЯ ДЛЯ СОЗДАНИЯ ПЕКТИНОВЫХ БИОПРЕПАРАТОВ ФУНКЦИОНАЛЬНОГО И ЛЕЧЕБНОГО НАЗНАЧЕНИЯ

Authors: С.Т. АЗИМОВА, М.Ж. КИЗАТОВА, А.Б. ТОКТАМЫСОВА, Л.В. ДОНЧЕНКО


МӨМӨ-ЖАШЫЛЧА АРАЛАШМАДАН ЖАСАЛГАН КАНТТУУ ПЕЧЕНЬЕНИН САПАТЫН ИЗИЛДӨӨ

Authors: А.К. ИЗЕМБАЕВА, М.П. БАЙЫСБАЕВА, Ж.К. ИРМАТОВА, З. МОЛДАКУЛОВА


ОПРЕДЕЛЕНИЕ АНТИОКСИДАНТНОЙ АКТИВНОСТИ СОКОСОДЕРЖАЩИХ НАПИТКОВ ОТЕЧЕСТВЕННОГО ПРОИЗВОДСТВА

Authors: А. КАДИРХАНКЫЗЫ, Г.И. БАЙГАЗИЕВА, А.К. КЕКИБАЕВА


ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЭФФИЦИЕНТОВ ТРЕНИЯ МАССЫ О МЕТАЛЛИЧЕСКИЕ ПОВЕРХНОСТИ ПРИ ПОЛУЧЕНИИ СОКА

Authors: М.Е. ЕРЖАНОВА, Л.А. МАМАЕВА, М.Ш. ДЖУНИСБЕКОВ, М.Ж. ЕРКЕБАЕВ, М.П. БАЙЫСБАЕВА


ОСНОВЫ ПОЛУЧЕНИЕ СПИРТА ИЗ СИРОПА СОРГО

Authors: Э.Б. АСКАРБЕКОВ, Г.И. БАЙГАЗИЕВА


ПЕРЕРАБОТКА ОТХОДОВ ЗЕРНОВОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ ПРИ ПОМОЩИ ГИДРОЛАЗ S. CEREVISAE

Authors: С.П. РЕШТА, Е.И. ДАНИЛОВА, М.Ж. КИЗАТОВА


ПОВЫШЕНИЕ ИНТЕНСИВНОСТИ ЗАМАЧИВАНИЯ И ПРОРАЩИВАНИЯ ЯЧМЕНЯ ПОД ВЛИЯНИЕМ ИОНООЗОННОЙ ВЗРЫВОКАВИТАЦИИ

Authors: С.М. ШИНТАСОВА, М.М. МАЕМЕРОВ, Г.И. БАЙГАЗИЕВА, А.А. МОЛДАКАРИМОВ


ПОДБОР ЗАКВАСКИ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА КИСЛОМОЛОЧНОГО ЗАМЕНИТЕЛЯ МОЛОКА

Authors: А.К. КЕКИБАЕВА, Ф.Т. ДИХАНБАЕВА, Г.Т. УВАКАСОВА


ПРОИЗВОДСТВО ГРАНУЛИРОВАННОЙ КОРМОВОЙ ДОБАВКИ ИЗ ПОБОЧНЫХ ПРОДУКТОВ ПЕРЕРАБОТКИ РАСТЕНИЕВОДЧЕСКОЙ ПРОДУКЦИИ

Authors: С.Т. ЖИЕНБАЕВА, Н.Б. БАТЫРБАЕВА, Ж.С. АЛИМКУЛОВА


РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ПШЕНИЧНОГО ХЛЕБА С ПРИМЕНЕНИЕМ ПРОДУКТОВ ПЕРЕРАБОТКИ КРУПЯНОГО ПРОИЗВОДСТВА

Authors: Ж.К. УСЕМБАЕВА, Д.А. ШАНШАРОВА, А.М. МАКСУТ


РАСКИСЛЕНИЕ ТВОРОЖНОЙ СЫВОРОТКИ ПРИ ПРОИЗВОДСТВЕ ЗЦМ

Authors: Ф.Т. ДИХАНБАЕВА, А.К. КЕКИБАЕВА


СОВРЕМЕННЫЙ ПОДХОД К ИЗУЧЕНИЮ ИНТЕНСИВНОСТИ ДЫХАНИЯ ЗЕРНА

Authors: Г.Н. СТАНКЕВИЧ, А.В. БАБКОВ, М.Ж. КИЗАТОВА


СРАВНИТЕЛЬНЫЕ АНАЛИТИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПЕКТИНОВЫХ ВЕЩЕСТВ В ЯБЛОКАХ ЗИМНЕГО ПЕРИОДА СОЗРЕВАНИЯ И ЯБЛОЧНЫХ ВЫЖИМКАХ

Authors: З.У. ЖИРЕНЧИНА, М.Ж. КИЗАТОВА, Л.В. ДОНЧЕНКО,


СУСЫНДАҒЫ ХОШ ИІСТЕНДІРГІШТЕРДІҢ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫ

Authors: Г.И. БАЙГАЗИЕВА, А.М. КАМБАРОВА, А.К. КЕКИБАЕВА


СҰЛЫ ПЕЧЕНЬЕСІ ҚАМЫРЫНЫҢ РЕОЛОГИЯЛЫҚ ҚАСИЕТІНЕ ЖӘНЕ ДАЙЫН ӨНІМ САПАСЫНА ҚОСЫЛАТЫН ҚОСПАЛАРДЫҢ ӘСЕР ЕТУІН ЗЕРТТЕУ

Authors: М.П. БАЙЫСБАЕВА, А.Ж. РУСТЕМОВА, Б. АМАНТАЙ


ТАҒАМДЫҚ ЖӘНЕ БИОЛОГИЯЛЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫ ЖОҒАРЫ КОМПОЗИТТІ ҚҰРАМНАН ДАЙЫНДАЛАТЫН БИДАЙ НАНЫНЫҢ САПАСЫН АНЫҚТАУ

Authors: М.П. БАЙЫСБАЕВА, А.К. ИЗЕМБАЕВА


ТЕХНОЛОГИЧЕСКИЕ ПОКАЗАТЕЛИ КАЧЕСТВА ТРИТИКАЛЕВОЙ МУКИ ИЗ СОРТА ЗЕРНА «ТАЗА»

Authors: О.Н. ОНГАРБАЕВА, А.Н. ЕЛГОНОВА, Ж.К. КАЖИКЕНОВА


ТЕХНОЛОГИЯ НАЦИОНАЛЬНЫХ ПРОДУКТОВ ДЛИТЕЛЬНОГО ХРАНЕНИЯ

Authors: М.Ж. КИЗАТОВА, А.В. ВИТАВСКАЯ, Б.Т. ТНЫМБАЕВА, Ж.С. НАБИЕВА


ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА ФОСФОЛИПИДНЫХ КОНЦЕНТРАТОВ РАСТИТЕЛЬНЫХ МАСЕЛ

Authors: С. АЛТАЙУЛЫ, М.А. ЯКИЯЕВА


ТҰҚЫМДЫ БИДАЙ АСТЫҒЫН ИОНДЫОЗОНДЫ КАВИТАЦИЯ ТЕХНОЛОГИЯСЫМЕН ҚОЛДАНЫП ӨҢДЕУ

Authors: А.І. ІЗТАЕВ, Ж.Р. АСАНҒАЛИЕВА


ҰНДЫ КОНДИТЕР ӨНІМДЕРІН МИНЕРАЛДЫҚ ЗАТТАРМЕН БАЙЫТУ

Authors: Р.Б. БЕК, Б.Ж. МУЛДАБЕКОВА


ФУНКЦИОНАЛДЫ БАҒЫТТАҒЫ МАКАРОН ӨНІМДЕРІ ӨНДІРІСІНДЕ ДƏНДІ ДАҚЫЛДАРДЫҢ ҰНЫН ҚОЛДАНУ

Authors: Г.К. ЫСҚАҚОВА, Г.А. ӨМІРЗАҚОВА


ШЫРЫН ӨНДІРУДЕ ҚАУЫННЫҢ РЕОЛОГИЯЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІН ЗЕРТТЕУ

Authors: М.Е. ЕРЖАНОВА, М.Ж. ЕРКЕБАЕВ, Л.А. МАМАЕВА, М.Ш. ДЖУНИСБЕКОВ, М.П. БАЙЫСБАЕВА


ЭФФЕКТИВНОСТЬ ИОНОКАВИТАЦИОННОЙ ОБРАБОТКИ ДЛЯ УСТОЙЧИВОГО ХРАНЕНИЯ МАСЛИЧНЫХ КУЛЬТУР В ГАЗОВОЙ СРЕДЕ АЗОТА

Authors: А.И. ИЗТАЕВ, М.Ж. КИЗАТОВА, М.А. ЯКИЯЕВА, М.М. МАЕМЕРОВ


ЭФФЕКТИВНЫЕ МЕТОДЫ ПОВЫШЕНИЯ КАЧЕСТВА И УВЕЛИЧЕНИЯ СРОКОВ ХРАНЕНИЯ МЕДОВОГО КВАСА

Authors: А.В. ВИТАВСКАЯ, А.И. ИЗТАЕВ, А.Д. АБДЕЛИ, Д.Ж. АБДЕЛИ


CHANGING OF THE NITROGENOUS SUBSTANCES OF TRITICALE GRAIN, ZONED IN REPUBLIC OF KAZAKHSTAN

Authors: M.M. BAYAZITOVA, G.I. BAIGAZIYEVA, T.V.MELEDINA


CHEMICO-TECHNOLOGICAL CHARACTERISTICS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF WHOLEMEAL EINKORN FLOUR AND BREAD

Authors: A. IZAMBAEVA, B. BOZADJIEV, TS. GOGOVA, A. DURAKOVA, TZ. DESSEV, A. KOLEVA, А.KRASTEVA


DEVELOPING AN ASSORTMENT OF BAKERY PRODUCTS IN KAZAKHSTAN FROM THE STANDPOINT OF HEALTHY EATING

Authors: A. A. KHAKIMZHANOV, D. A. SHANSHAROVA, D.B.ABDRAIMOVA, L. HRIVNA, V. SOTTNICOVA, A. ALMENOVA, L. B. UMIRALIYEVA


IMPROVEMENT OF MACARONI PRODUCTS TECHNOLOGY ON THE BASIS OF FLOUR FROM PLANT RAW MATERIALS

Authors: G.A. UMIRZAKOVA, G.K. ISKAKOVA, B.Zh. MULDABEKOVA, M.P. BAYISBAYEVA, V.Y. CHERNYKH


INFLUENCE OF IONIC, OZONE, ION-OZONE AND ION-OZONE CAVITATIONAL TREATMENT ON SAFETY OF THE LEGUMINOUS PLANTS AND OIL-BEARING CROPS AT THE STORAGE

Authors: M. YAKIYAYEVA, A. IZTAYEV, M. KIZATOVA, M. MAEMEROV, A. IZTAYEVA, V. FEYDENGOLD, B. TARABAEV, Zh.M. CHAKANOVA


INFLUENCE OF PRESOWING ION-OZONE CAVITATIONAL PROCESSING AND AIR IONIZATION IN THE CULTIVATION PROCESS ON HIGH-YIELDING AND SEED CHARACTERISTICS OF GRAIN CROPS

Authors: R.URAZALIEV, A. IZTAYEV, T. TLEUBAVA, B.TARABAYEV, M.MAEMEROV, B.IZTAYEV, Y. DAULETKELDI, N.MOLDABEKOVA


JUSTIFICATION OF CHARACTERISTICS OF RECEIVING UNIT OF GRAIN CLEANING AND DRYING COMPLEXES

Authors: G.N. STANKEVICH, A.V. ZARUB, М.Zh. КIZATOVA


NON-TRADITIONAL RAW MATERIALS IN PRODUCTION OF SUGAR COOKIES

Authors: A.K. IZEMBAYEVA, M.P. BAYISBAYEVA, B.Zh. MULDABEKOVA, A.I. IZTAYEV, D.R. DAUTKANOVA


QUALITATIVE CHARACTERISTICS OF WHEAT BAKING FLOUR MANUFACTURED AT LOW-POWER MILL

Authors: N.ONGARBAYEVA, S. TURGANOVNA, ZHIYENBAYEVA, N.B. BATYRBAYEVA, A.N. YELGONOVA, A.B. MYNBAYEVA


RATIONAL USE OF WASTES FROM PLANT PRODUCTS PROCESSING

Authors: ZH. ALIMKULOV, S. ZHIYENBAYEVA, B. MULDABEKOVA, N. BATYRBAYEVA


SOME PROPERTIES OF ENDOGENOUS α-AMYLASE INHIBITOR FROM WHEAT GRAIN

Authors: A.A. KHAKIMZHANOV, D.A. SHANSHAROVA, L.B. UMIRALIYEVA, L. HRIEVNA, V.SOTTNIKOVA, S.K. MADENOVA, D.B. ABDRAIMOVA


STUDY OF PRODUCTIONPROCESSES OF FEED ADDITIVES USING NATURAL MINERALS AND PLANT BY-PRODUCTS

Authors: Z.S. ALIMKULOV, S.T. ZHIYENBAYEVA, N.B. BATYRBAYEVA, A.P. KRASTEVA


STUDY OF TWO-STAGE PARTICULATE COMPONENT OF FEED ADDITIVES BASED OF WASTE FRUIT AND VEGETABLE INDUSTRY

Authors: ZH.S. ALIMKULOV, S.T. ZHIENBAYEVA, ANA KRASTEVA, N. B. BATYRBAYEVA


TOWARDS FOOD SECURITY THROUGH APPLICATION OF NOVEL SCIENTIFIC FINDINGS

Authors: S.T. AZIMOVA, M.Zh. KIZATOVA, S.O. AKHMETOVA, L.V. DONCHENKO, A.M. ADMAYEVA


USE OF WASTE OF THE FRUIT AND VEGETABLE INDUSTRY BY PRODUCTION OF COMPOUND FEEDS

Authors: N.B. BATYRBAYEVA, S.T. ZHIENBAYEVA, N. ONGARBAYEVA, Zh.S. ALIMKULOV


WAY OF PRODUCTION SUGAR SYRUP FROM A SORGHUM

Authors: M.T. YERBULEKOVA, A.I. IZTAYEV, D.R. DAUTKANOVA, N.B. DAUTKANOV


WAYS AND PROCESSING METHOD OF BAKING THE KAZAKH NATIONAL FLAKY FLATBREAD

Authors: M.P. BAYISBAYEVA, А.К. IZEMBAYEVA, D.R. DAUTKANOVA, T.A. BAIBATYROV


WHEAT BREAD FUNCTIONAL PURPOSE FOR PREVENTION OF CARDIOVASCULAR DISEASES

Authors: D.A. SHANSHAROVA, L. HRIVNA, V. SOTTNIKOVA, D.B. ABDRAIMOVA, A.A. KHAKIMZHANOV, N. MENKOV

Creation of multicomponent mix based on lactic bacteria consortium for flour enrichment

The Efficiency of Ionocavitational Processing and Storage in the Nitrogen Medium of Oilseeds

The Investigation of The Impact of Dynamic Deterioration of Ozone on Grass Growth and the Consequence of Ion-Ozone Cavitation Treatment

Agro-ecological analysis of optimization of extruding parameters of feed additive based on rice processing products

Controlling the Implemented Mathematical Models of ION-OZON Cavitation Treatment Forlong-Term Storage of Grain Legune Crops

АНАЛИЗ РЕЗУЛЬТАТОВ ТЕХНИЧЕСКОГО ДИАГНОСТИРОВАНИЯ ПАРКА ГРУЗОПОДЪЕМНЫХ МАШИН В НИЖЕГОРОДСКОЙ ОБЛАСТИ

Authors: А.Ф. КИРИЛОВ, С.В. НАЗАРОВ, И.Ю. САВКИН


АНАЛИТИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПЕКТИНА В ЯБЛОКАХ ЗИМНЕГО ПЕРИОДА СОЗРЕВАНИЯ

Authors: Т.К. КУЛАЖАНОВ, З.У. ЖИРЕНЧИНА, М.Ж. КИЗАТОВА, Л.В. ДОНЧЕНКО


ИНСТРУМЕНТАЛЬНАЯ ОЦЕНКА КАЧЕСТВА РЫБНОГО СЫРЬЯ

Authors: А.Е. МАТЕЕВА, Р.У. УАЖАНОВА, Т.А. КУЧМЕНКО, С.В. ШАХОВ, А.Е. КУЦОВА,А.М. КУЧМЕНКО


ИССЛЕДОВАНИЕ СОСТОЯНИЯ ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ В ЮЖНЫХ ПРОМЫШЛЕННЫХ РЕГИОНАХ ОТ ЗАГРЯЗНЕНИЯ ВРЕДНЫМИ ВЕЩЕСТВАМИ ХОЗЯЙСТВЕННОӨПИТЬЕВОЙ ВОДЫ

Authors: А.А. АЙДОСОВ, Н.С. ЗАУРБЕКОВ


ИССЛЕДОВАНИЯ СОСТОЯНИЯ ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ В ЮЖНЫХ ПРОМЫШЛЕННЫХ РЕГИОНАХ ОТ ЗАГРЯЗНЕНИЯ ПОЧВЫ

Authors: А.А. АЙДОСОВ, Н.С. ЗАУРБЕКОВ


«КЕФИР ОТ ФУДМАСТЕР» ӨНІМІНІҢ ӨНДІРІС ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАҚСАРТУДА ЖӘНЕ ҚАУІПСІЗДІГІН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДЕ FMEA-ТАЛДАУ ҒЫЛЫМИ ӘДІСТЕМЕСІНІҢ ТИІМДІЛІГІ

Authors: Г.Б. АЛИЕВА, С.О. АХМЕТОВА, Ж.Ж. БОРТАНОВА, Т.Е. ОМАРҒАЛИ


МОДЕЛЬНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ ЗАБОЛЕВАЕМОСТИ НАСЕЛЕНИЯ ОТ ПРИРОДНЫХ И СОЦИАЛЬНЫХ ФАКТОРОВ ПО КАТЕГОРИИ ЗНАЧИМОСТИ ИХ ВЛИЯНИЯ

Authors: А.А. АЙДОСОВ, Н.С. ЗАУРБЕКОВ


ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКИХ ФАКТОРОВ ДЛЯ ЗДОРОВЬЯ НАСЕЛЕНИЯ

Authors: Г.А. АЙДОСОВ, А.А. АЙДОСОВ, Н.С. ЗАУРБЕКОВ


ОЦЕНКА ТОКСИКОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ РЫБНОГО СЫРЬЯ, ИМПОРТИРУЕМОГО В КАЗАХСТАН

Authors: А.Е. МАТЕЕВА, Р.У. УАЖАНОВА, Ж. НАБИЕВА, С.В. ШАХОВ, А.Е. КУЦОВА


ФРАКЦИОННЫЙ СОСТАВ ПЕКТИНОВЫХ ВЕЩЕСТВ В ЯБЛОКАХ ЗИМНЕГО ПЕРИОДА СОЗРЕВАНИЯ

Authors: Т.К. КУЛАЖАНОВ, З.У. ЖИРЕНЧИНА, М.Ж. КИЗАТОВА, Л.В. ДОНЧЕНКО


A STUDY ON TOXIC AND ESSENTIAL ELEMENTS IN RICE FROM THE REPUBLIC OF KAZAKHSTAN: COMPARING THE LEVEL OF CONTAMINATION IN RICE FROM THE EUROPEAN COMMUNITY

Authors: D. TATTIBAYEVA, C. NEBOT, J. M. MIRANDA, A. CEPEDA, E. MATEYEV, M. ERKEBAEV, C.M. L’RANCO


A STUDY ON TOXIC AND ESSENTIAL ELEMENTS IN WHEAT GRAIN FROM THE REPUBLIC OF KAZAKHSTAN

Authors: D. TATTIBAYEVA, C. NEBOT, J.M. MIRANDA, A.B. ABUOVA, T.A. BAIBATYROV, M.Z. KIZATOVA, A. CEPEDA, C.M. FRANCO


DEVELOPMENT OF THE INFORMATION SYSTEM FOR MONITORING, MODELPREDICTION OF CHANGES IN THE QUALITY OF THE ENVIRONMENT AND PUBLIC HEALTH INDICATORS OF INDUSTRIAL REGION, STUDYING THE ANATOMICAL COMPOSITION OF PUMPKINS FROM USEFUL COMPONENTS OF FLORA FOR HUMAN HEALTH

Authors: A. A. Aidossov, S.T. AZIMOVA


INFLUENCE OF USE OF AMBER AND LEMON ACIDS AS A PART OF COMPOUND FEEDS ON THE GAIN OF A LIVE WEIGHT OF BROILERS

Authors: S.O. AKHMETOVA, ZH.ZH. ESIRKEPOVA


INVESTIGATION OF BIOCHEMICAL PROPERPTIES AND FRACTIONAL COMPOSITION OF AMARANTH OIL

Authors: R. UAZHANOVA, M. ALIMARDANOVA, M. KIZATOVA


INVESTIGATION OF THE INFLUENCE OF HUMIDITY ON AMARANTH SEEDS CRUSHING

Authors R.U. UAZHANOVA


JUSTIFICATION OF THE STRUCTURE OBSERVATION NETWORK ENVIRONMENT OF THE OIL AND GAS SECTOR

Authors: A.A. AIDOSOV, G.I. AZHIEVA, N.S. ZAURBEKOVA, N.D. ZAURBEKOVA, G.N. ZAURBEKOVA, R.U. UAZHANOVA


MODELING THE SPREAD OF HARMFUL SUBSTANCES IN THE ATMOSPHERE AT A VARIABLE VELOCITY PROFILE

Authors: A. AYDOSOV, B. URMASHEV, G. ZAURBEKOVA


RECEPTION OF AN OIL EXTRACT FROM AMARANTH SEEDS

Authors: R.U. UAZHANOVA, A.I. IZTAEV


STUDYING OF INFLUENCE OF WAYS OF PROCESSING ON EFFICIENCY OF EXTRACTION OF PAINTING PIGMENTS FROM AN MARANTH

Authors: R. UAZHANOVA, A. NURMATOVA, S. BAIMURATOV, B. KALIYEVA, Z. GULAINA, A. KADYRBAYEVA


SYSTEMATIZATION OF INFORMATION THE CONTROLLED FAT PRODUCTS

Author: R.U. UAZHANOVA


THE INFLUENCE OF A PREPARATION OF EKOFILTRUM ON QUALITY OF RABBIT’S MEAT

Authors: R.A. IZTELIEVA, L.K. BAIBOLOVA, A.B. TOKTAMYSSOVA, D.E. NURMUKHANBETOVA, S.D. MUSSAYEVA


THE RESEARCH OF THE MICROBIOLOGICAL STABILITY DURING STORAGE OF BREAD AFFECTED BY POTATO DISEASE

Author: R.U. UAZHANOVA


VALUE AND ROLE OF GRAIN CULTURE AN AMARANTH, AS FOODSTUFF

Authors: R.U. UAZHANOVA, A.I. IZTAEV

THE IDENTIFICATION OF ANTIBIOTICS IN THE HONEY AND HONEY PRODUCTS OF’ BEEBREAICNG IN AC C ORbANCE WITH INTERNATIONAL STANDARD S

BASE MATRICES – INVARIANT DIGITAL IDENTIFIERS OF FOOD PRODUCTS

Evaluation of the effectiveness of internal training of personnel in the HACCP system at the bakery enterprise

INTEGRATED MANAGEMENT CONTROL SYSTEM (IMCS) AT ENTERPRISES

MATHEMATICAL SIMULATION OF ONE-STAGE GRINDING OF PRODUCTS FROZEN IN BLOCKS

RESEARCH OF THE IMPACT OF A VEGETABLE PROTEIN COMPOSITION ON THE FUNCTIONAL AND TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF NATIONAL MEAT PRODUCTS

RESEARCH TO IMPROVE THE QUALITY OF FOOD PRODUCTS

SCIENTIFIC AND PRACTICAL POTENTIAL OF DAIRY PRODUCTS FOR SPECIAL PURPOSES

БИОТЕХНОЛОГИЯ РАСТЕНИЙ И МИКРООРГАНИЗМОВ

Author: Ж.Т. ЛЕСОВА


БУЛОЧКА «НА ЗДОРОВЬЕ» — ФУНКЦИОНАЛЬНЫЙ ПРОДУКТ ПИТАНИЯ

Author: Л.М. САРЛЫБАЕВА


ВЛИЯНИЕ УСЛОВИЙ ХРАНЕНИЯ НА МИКРОФЛОРУ СЛИВОЧНОГО МАСЛА

Author: О.К. КАРАБАЛА-УЛЫ


ИЗМЕНЕНИЕ СОСТАВНЫХ ЧАСТЕЙ ВЕРБЛЮЖЬЕГО МОЛОКА ПРИ ФЕРМЕНТАЦИИ

Authors: Э.К. АСЕМБАЕВА, Т.М. ВЕЛЯМОВ, З.Ж. СЕЙДАХМЕТОВА, Д.Е. НУРМУХАНБЕТОВА


ИЗУЧЕНИЕ СВОЙСТВ МИКРООРГАНИЗМОВ С ЦЕЛЬЮ СОЗДАНИЯ БАКТЕРИАЛЬНОГО ПРЕПАРАТА ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА ФЕРМЕНТАТИВНЫХ МЯСНЫХ ИЗДЕЛИЙ

Authors: М.И. АЛЫБАЕВА, Ж.Т. ЛЕСОВА


ОЦЕНКА МИКРОБНОГО СОСТАВА ПРЕПАРАТОВ, ПРИМЕНЯЕМЫХ ДЛЯ УЛУЧШЕНИЯ ПЛОДОРОДИЯ ПОЧВ

Author: Х.С. САРСЕМБАЕВ


ПУТИ СОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ ПРОЦЕССА СУШКИ ЗЕРНА

Authors: Б.К. ТАРАБАЕВ, А.П. ЖУРАВЛЁВ, Л.М. САРЛЫБАЕВА


СЫРАНЫҢ КОЛЛОИДТЫҚ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫН АДСОРБЕНТТЕР КӨМЕГІМЕН АРТТЫРУ

Author: А.Д. УСУКЕЕВА


ФУНКЦИОНАЛДЫҚ ТАҒАМДЫҚ ӨНІМДЕР. ТҮЙЕ СҮТІНЕН АЛЫНАТЫН СҮТҚЫШҚЫЛДЫ ӨНІМДЕР

Authors: Э.Қ. АСЕМБАЕВА, З.Ж. СЕЙДАХМЕТОВА, Т.М. ВЕЛЯМОВ, Ж.Т. ЛЕСОВА, Д.Е. НУРМУХАНБЕТОВА


ФУНКЦИОНАЛЬНЫЙ ПРОДУКТ НА ОСНОВЕ КОБЫЛЬЕГО МОЛОКА

Authors: Х.С. САРСЕМБАЕВ, Ю.А. СИНЯВСКИЙ, Ж.Т. ЛЕСОВА


ACTIVITY OF ENZYMES ASSOCIATED WITH ASPARAGINE SYNTHESIS AND BREAKDOWN IN WHEAT UNDER BIOTIC AND ABIOTIC STRESS CONDITIONS

Authors: Zh.S. KUDIYAROVA, N. MUTTUCUMARU, J.S. WEST, N.G. HALFORD

STUDY OF THE DEGREE OF HEAVY AND TOXIC METAL POLLUTION OF SOILS AND FORAGES OF PEASANT FARMS IN THE ALMATY REGION

ПЕРСПЕКТИВЫ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ РАПСОВОГО ЖМЫХА В ПИТАНИИ СПОРТСМЕНОВ

BASE MATRICESINVARIANT DIGITAL IDENTIFIERS OF FOOD PRODUCTS

RISK ASSESSMENT OF LEAD IN MILK AND DAIRY PRODUCTS

SCIENTIFIC AND PRACTICAL POTENTIAL OF DAIRY PRODUCTS FOR SPECIAL PURPOSES

SONOCHEMICAL MICRONIZATION OF TAXIFOLIN AIMED AT IMPROVING ITS BIOAVAILABILITY IN DRINKS FOR ATHLETES

АДАМ АҒЗАСЫНА АУЫЗ СУ ҚҰРАМЫНДАҒЫ МАКРО- ЖӘНЕ МИКРОЭЛЕМЕНТТЕРДІҢ ӘСЕРІ

Authors: С.К. МЫРЗАЛИЕВА, Ж.Б. ХАМЗИНА


АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА НАНОЧАСТИЦ СЕРЕБРА: ДОСТИЖЕНИЯ И ПЕРСПЕКТИВЫ

Authors: Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА, М.Ш. СУЛЕЙМЕНОВА, А.Н. МАУКЕНОВА


АНТИМИКРОБНАЯ ОБРАБОТКА ЦЕЛЛЮЛОЗНЫХ ТЕКСТИЛЬНЫХ МАТЕРИАЛОВ ЗОЛЬ-ГЕЛЬ МЕТОДОМ

Authors: К.Ж. ДЮСЕНБАЕВА, Б.Р. ТАУСАРОВА, Г.Е. КРИЧЕВСКИЙ, А.Ж. КУТЖАНОВА


АРША АҒАШЫНЫҢ БИОСФЕРАҒА ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ӘСЕРІ

Authors: С.Т. ДӘУМЕТОВА, С.Т., АЛМАГАМБЕТОВА., Г.С. СУЛТАНГАЗИЕВА


БИОГУМУС — ЭКОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТОЕ ОРГАНИЧЕСКОЕ УДОБРЕНИЕ

Authors: И.Б. ДЖАКУПОВА, Г.А. ДАУТБАЕВА, Ж.Е. ШАИХОВА


ВЛИЯНИЕ БАД БВМК 2* НА РОСТ И МЯСНУЮ ПРОДУКТИВНОСТЬ ЦЫПЛЯТ-БРОЙЛЕРОВ

Authors: С.О. АХМЕТОВА, З.С. УЙКАСОВА


ДЕАЛЮМИНИРОВАННЫЕ СМЕШАННЫЕ ЦЕОЛИТНЫЕ КАТАЛИЗАТОРЫ В ПРОЦЕССЕ АЛКИЛИРОВАНИЯ АНИЛИНА ЭТАНОЛОМ

Authors: М.Ш. СУЛЕЙМЕНОВА, Р.К.ИБРАШЕВА


ИОНООБМЕННЫЕ ВОЛОКНА С ПОЛИАМФОЛИТНЫМИ СВОЙСТВАМИ

Author: М.К. КУРМАНАЛИЕВ


ИССЛЕДОВАНИЕ ВЯЗКОСТНЫХ СВОЙСТВ БУРОВЫХ РАСТВОРОВ НА ОСНОВЕ ПОЛИСАХАРИДА ГЕЛЛАНА

Authors: А.Ш. ЗАЙНУЛЛИНА, Я.Ю. ПЕСИРИДИ, Г.О. ЭСМУХАНОВА


ИССЛЕДОВАНИЕ И АНАЛИЗ ГИДРОФОБИЗИРОВАННОГО ЦЕЛЛЮЛОЗНОГО ВОЛОКНА МЕТОДОМ ИК-СПЕКТРОСКОПИИ

Authors: А.К. БАДАНОВА, Г.Е. КРИЧЕВСКИЙ, Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА


ИССЛЕДОВАНИЕ РЕОЛОГИЧЕСКИХ ПАРАМЕТРОВ ПОЛИСАХАРИДОВ В БУРОВЫХ РАСТВОРАХ

Authors: А.Ш. ЗАЙНУЛЛИНА, Я.Ю. ПЕСИРИДИ


ИССЛЕДОВАНИЕ СИНТЕЗА ФОСФОРООРГАНИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ В ПРИСУТСТВИИ КАТАЛИЗАТОРА

Authors: А. Ш. ЗАЙНУЛЛИНА, Г.О. БУГУБАЕВА, А.Н. КАНЕТОВА


ИССЛЕДОВАНИЕ ФИЗИКО-ХИМИЧЕСКИХ СВОЙСТВ И МЕТОДЫ АНАЛИЗА НЕФТЕПРОДУКТОВ

Authors: А.Д.ШИРКЕЕВА, А. Ш.ЗАЙНУЛЛИНА


ИССЛЕДОВАНИЕ ФИЗИКО-ХИМИЧЕСКИХ СВОЙСТВ НЕФТИ С МЕСТОРОЖДЕНИЙ УЗЕНЬ, КЕНКИЯК, МАРТЫШИ И ВЛИЯНИЕ НА НИХ ДЕПРЕССОРНЫХ ПРИСАДОК

Authors: А.Ш. ЗАЙНУЛЛИНА, С.А. УМИРЗАК


КАЧЕСТВО ЙОГУРТА ИЗ ОВЕЧЬЕГО МОЛОКА И ТЫКВЕННОГО СОКА

Author: М.А. АЯЗБЕКОВА


КОМБИНИРОВАННЫЙ НАПИТОК ИЗ ВТОРИЧНОГО МОЛОЧНОГО СЫРЬЯ

Authors: М.Ш. СУЛЕЙМЕНОВА, М.А. АЯЗБЕКОВА


КОМПОЗИЦИЯЛЫҚ ГИДРОГЕЛЬДЕРДІ АҚАБА СУЛАРДЫ ТАЗАРТУ ПРОЦЕСІНДЕ ПАЙДАЛАНУ

Authors: А.С. САБЫРОВА, О.А. АЛМАБЕКОВ, С. БОЛОСХААН


ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ЕРЕКШЕ ҚОРҒАЛАТЫН ТАБИҒИ АУМАҚТАР ЖӘНЕ БИОАЛУАНТҮРЛІЛІК

Author: С.Т. ДӘУМЕТОВА


МОДИФИКАЦИЯ ЦЕЛЛЮЛОЗНОГО ТЕКСТИЛЬНОГО МАТЕРИАЛА НА ОСНОВЕ ЗОЛЬ-ГЕЛЬ ТЕХНОЛОГИИ ДЛЯ ПРИДАНИЯ АНТИМИКРОБНЫХ СВОЙСТВ

Authors: К.Ж. ДЮСЕНБИЕВА, Б.Р.ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА


МОДИФИКАЦИЯ ЦЕЛЛЮЛОЗНЫХ МАТЕРИАЛОВ НАНОЧАСТИЦАМИ СЕРЕБРА И ИЗУЧЕНИЕ ИХ АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫХ СВОЙСТВ

Authors: Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Н. МАУКЕНОВА


МОЛОЧНЫЙ НАПИТОК «MIX» ИЗ ВТОРИЧНОГО СЫРЬЯ

Authors: М.Ш. СУЛЕЙМЕНОВА, М.А. АЯЗБЕКОВА


МЫС(II) ИОНДАРЫН СУЛЫ ЕРІТІНДІДЕ ЖАҢА ИОНАЛМАСТЫРҒЫШТАРМЕН СОРБЦИЯЛАУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ

Authors: Ж.Т. ЖАНАБАЕВА, М.Қ. ҚҰРМАНАЛИЕВ


ОСНОВНЫЕ ХИМИЧЕСКИЕ ЗАГРЯЗНИТЕЛИ АТМОСФЕРЫ МЕГАПОЛИСА АЛМАТЫ

Authors: Р.З. ИГСАТОВ, И.Б. ДЖАКУПОВА, А.Ж. БОЖБАНОВ


ОЦЕНКА РЕОЛОГИЧЕСКИХ ПАРАМЕТРОВ МОДИФИЦИРОВАННОГО КРАХМАЛА В БУРОВЫХ РАСТВОРАХ

Authors: А.Ш. ЗАЙНУЛЛИНА, Я.Ю. ПЕСИРИДИ, М. ИСМУКАШЕВА


ӨНДІРІСТІК АҚАБА СУЛАРДЫ СОРБЦИЯЛЫҚ ТАЗАРТУ ТЕХНОЛОГИЯСЫНДАҒЫ ЖАҢА ТЕХНИКАЛЫҚ ШЕШІМДЕР

Authors: С.К.МЫРЗАЛИЕВА, Ж.Б. ХАМЗИНА, А.Ж.КЕРИМКУЛОВА


ПАРАФИНДІ МҰНАЙДЫҢ РЕОЛОГИЯЛЫҚ ҚАСИЕТІНЕ МАГНИТТІК ӨРІСТІҢ ƏСЕРІ

Authors: А.Д. ШЕЙХ-АЛИ, A.Б. АУЕЗОВ, М.Н. МОЛДАХМЕТОВА, Т.А. ОМАРОВА


ПОЛИМЕРНАЯ КОМПОЗИЦИЯ ДЛЯ БИОЦИДНОЙ ОТДЕЛКИ ЦЕЛЛЮЛОЗНОГО ТЕКСТИЛЬНОГО МАТЕРИАЛА

Authors: А. БУРКИТБАЙ, Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА, С.М. РАХИМОВА


ПОЛУЧЕНИЕ ДЕКАТИОНИРОВАННЫХ И ДЕАЛЮМИНИРОВАННЫХ ЦЕОЛИТОВ

Authors: Г.Н. ШАРИФКАНОВА, М.Ш. СУЛЕЙМЕНОВА, Р.К. ИБРАШЕВА


ПОЛУЧЕНИЕ И ИССЛЕДОВАНИЕ АНТИМИКРОБНЫХ ЦЕЛЛЮЛОЗНЫХ МАТЕРИАЛОВ НА ОСНОВЕ ЖИДКОГО СТЕКЛА С ПРИМЕНЕНИЕМ ЗОЛЬ-ГЕЛА МЕТОДА

Authors: К.Ж. ДЮСЕНБИЕВА, Б.Р. ТАУСАРОВА, Г.Е. КРИЧЕВСКИЙ, А.Ж. КУТЖАНОВА, K.Zh. DYUSSENBIYEVA, B.R. TAUSSAROVA, G.E. KRICHEVSKY, A.Zh. KUTZHANOVA


ПРИМЕНЕНИЕ НАНОЧАСТИЦ СЕРЕБРА ДЛЯ МОДИФИКАЦИЯ ЦЕЛЛЮЛОЗНЫХ МАТЕРИАЛОВ

Authors: Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА, М.Ш. СУЛЕЙМЕНОВА


ПРИМЕНЕНИЕ ПОЛИЭТИЛЕНПОЛИАМИНА И ГИДРОФОСФАТА КАЛИЯ ДЛЯ ПРИДАНИЯ ОГНЕЗАЩИТНЫХ СВОЙСТВ ЦЕЛЛЮЛОЗНЫМ МАТЕРИАЛАМ

Authors: Б.Р. ТАУСАРОВА, Г.С. КАНЛЫБАЕВА, З.С. БИРИМЖАНОВА


ПРИМЕНЕНИЕ РЕАКЦИИ ПОЛИУРЕТАНИРОВАНИЯ ДЛЯ ПРИДАНИЯ ГИДРОФОБНЫХ СВОЙСТВ ЦЕЛЛЮЛОЗНЫМ ТЕКСТИЛЬНЫМ МАТЕРИАЛАМ

Authors:А.К. БАДАНОВА, Г.Е. КРИЧЕВСКИЙ, Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА


РАЗРАБОТКА КОМПОЗИЦИОННОГО СОСТАВА ДЛЯ ПРИДАНИЯ АНТИМИКРОБНЫХ СВОЙСТВ ХЛОПЧАТОБУМАЖНОЙ ТКАНИ

Authors: С.М. РАХИМОВА, Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА, А. БУРКИТБАЙ


РАЗРАБОТКА МЕТОДА ПРИДАНИЯ АНТИСЕПТИЧЕСКИХ СВОЙСТВ ЦЕЛЛЮЛОЗНЫМ ТЕКСТИЛЬНЫМ МАТЕРИАЛАМ

Authors: К.Ж. ДЮСЕНБИЕВА, Б.Р. ТАУСАРОВА, Г.Е. КРИЧЕВСКИЙ, А.Ж. КУТЖАНОВА


РАЗРАБОТКА СПЛАВОВ НА ОСНОВЕ ЖЕЛЕЗА С ПОВЫШЕННОЙ ДЕМПФИРУЮЩЕЙ СПОСОБНОСТЬЮ И ВЫСОКИМИ МЕХАНИЧЕСКИМИ СВОЙСТВАМИ

Authors:Е.Б. УТЕПОВ, Г.А. БУРШУКОВА, Г.М. ИБРАЕВА, А.С. БЕРКИНБАЕВА, Е.Н. УТЕПОВ, Р.Ж. АБУОВА, А.К. НУРГАЛИЕВ


РАЗРАБОТКА ЦЕЛЛЮЛОЗНЫХ МАТЕРИАЛОВ С АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫМИ СВОЙСТВАМИ ЗОЛЬ-ГЕЛЬ МЕТОДОМ

Authors: К.Ж. ДЮСЕНБАЕВА, Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА


РАЗРАБОТКА ЦЕЛЛЮЛОЗНЫХ МАТЕРИАЛОВ С АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫМИ СВОЙСТВАМИ НА ОСНОВЕ КОМПОЗИЦИЙ ПОЛИВИНИЛОВОГО СПИРТА И САЛИЦИЛОВОЙ КИСЛОТЫ

Authors: Б.Р. ТАУСАРОВА, С.М. РАХИМОВА


РАЗРАБОТКА ЦЕЛЛЮЛОЗНЫХ МАТЕРИАЛОВ С АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫМИ СВОЙСТВАМИ ПОЛУЧЕННЫЕ ЗОЛЬ-ГЕЛЬ МЕТОДОМ

Authors: К.Ж. ДЮСЕНБИЕВА, Б.Р. ТАУСАРОВА, А.Ж. КУТЖАНОВА


СЕЛЕКТИВНОЕ ГИДРИРОВАНИЕ АЦЕТИЛЕНОВЫХ КАРБИНОЛОВ С5, С15, С20 НА 0,5%Pd/CaCO3 ПОД ДАВЛЕНИЕМ ВОДОРОДА

Authors: К.С. КУЛАЖАНОВ, Т.О. ОМАРКУЛОВ, Э.Т. ДОСАНОВА


СЕЛЕКТИВНОЕ ГИДРИРОВАНИЕ -ИОНОНА В ДИГИДРО--ИОНОН НА НИКЕЛЬ- ХРОМОВОМ КАТАЛИЗАТОРЕ В ПРОТОКЕ

Authors: К.С. КУЛАЖАНОВ, Т.О. ОМАРКУЛОВ, М.Ш. СУЛЕЙМЕНОВА


СИНТЕЗ НАНОЧАСТИЦ МЕДИ В ПРИСУТСТВИИ ПОЛИВИНИЛПИРРОЛИДОНА И ИССЛЕДОВАНИЕ ИХ СВОЙСТВ

Authors: Ж.Е. ШАИХОВА, Б.Р. ТАУСАРОВА, А.К. КОЗЫБАЕВ


СИНТЕЗ ФОСФОРООРГАНИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ В ПРИСУТСТВИИ КАТАЛИЗАТОРА CuCl2

Authors: У.Н. ОТЖАН, А.Ш. ЗАЙНУЛЛИНА, Г.О. БУГУБАЕВА


СНИЖЕНИЕ ГОРЮЧЕСТИ ТЕКСТИЛЬНЫХ МАТЕРИАЛОВ: ДОСТИЖЕНИЯ И ПЕРСПЕКТИВЫ

Authors: Б. Р. ТАУСАРОВА, А. Ж. КУТЖАНОВА, Г. С. КАНЛЫБАЕВА


СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ КОНТАКТНЫХ УСТРОЙСТВ РЕКТИФИКАЦИОННЫХ КОЛОНН

Authors: О.А. АЛМАБЕКОВ, Р.К. ИБРАШЕВА, Ж.Е.ШАИХОВА, Э.К. УЗДЕНОВА


СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ СХЕМ АТМОСФЕРНОЙ ПЕРЕГОНКИ НЕФТИ

Authors: О.А. АЛМАБЕКОВ, Р.К. ИБРАШЕВА, Ж.Е. ШАИХОВА, Э.К. УЗДЕНОВА


СУЛАРДЫ МҰНАЙ ӨНІМДЕРІНЕН ТАЗАРТУ ӘДІСТЕРІ

Authors: А.С. САБЫРОВА., О.А. АЛМАБЕКОВ., Р.К. ИБРАШЕВА


ТЕРМОСТОЙКИЕ КОМПОЗИЦИОННЫЕ ПЛЕНКИ С ВЫСОКОЙ МЕХАНИЧЕСКОЙ ПРОЧНОСТЬЮ НА ОСНОВЕ АЛИЦИКЛИЧЕСКОГО ПОЛИИМИДА

Authors: А.Ш.ЗАЙНУЛЛИНА, М.Б. УМЕРЗАКОВА, Г. МЕЙИРОВА, Р.Б. САРИЕВА, Г.Е. ЖЫЛГЕЛЬДИЕВА


ТЕХНОЛОГИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА КАЧЕСТВА ТВОРОГА, ПРОИЗВЕДЕННОГО ИЗ МОЛОКА КОРОВ В ХОЗЯЙСТВАХ АЛМАТИНСКОЙ ОБЛАСТИ

Authors: С.О. Ахметова, А.С. Бияшова


ANTIBACTERIAL CHARACTERISTICS OF CELLULOSE MATERIALS MODIFIED WITH COPPER NANOPARTICLES

Authors: B.R. TAUSAROVA, ZH.E. SHAIKHOVA


BY USING FE — FE2O3 GALVANIC PAIR IN SULPHATE SOLUTION FOR OBTAINING OF A CHEMICAL SOURCE OF A CURRENT

Authors: Z.M. MUSSINA, A.B. BAYESHOV1, M.ZH. ZHURYNOV, G.TOKTAR


DEVELOPMENT OF A POLYMERIC COMPOSITION FOR ANTIMICROBIAL FINISH OF COTTON FABRICS

Authors: A. BURKITBAY, B.R. TAUSSAROVA, S.M. RAKHIMOVA


EFFECTIVE SORBENTS WITH HIGH ADHESION FOR OIL PRODUCTS

Authors: S.K. MYRZALIEVA, A. KOZYBAYEV, N. ZHEXENBAY


ELECTROCHEMICAL REDUCTION OD CADMIUM IONS (II) ON CADMIUM ELECTRODE IN THE PRESENCE OF POLYMERIC SURFACTANTS AT DIFFERENT TEMPERATURES

Authors: A.K. KOZYBAYEV, B.B. TUSUPOVA, A.P. ABDIKARIMOVA


FEATURES OF CHEMICAL KINETICS OF CONCRETE FILLERS PRODUCTION FROM INDUSTRIAL WASTE

Authors: Zh. Y. DARIBAYEV, M.S. SULEIMENOVA, N.G. DARIBAYEVA


HYDROPHOBIC FINISHING OF CELLULOSIC TEXTILE MATERIAL

Authors: A.K. BADANOVA, B.R. TAUSSAROVA, A.Zh. KUTZHANOVA


IMPARTING HYDROPHOBICITY TO CELLULOSIC TEXTILE MATERIALS

Authors: A.K. BADANOVA, G.E. KRICHEVSKY, B.R. TAUSSAROVA, A.Zh. KUTZHANOVA


SYNTHESIS OF NANOPARTICLE OF COPPER IN THE PRESENCE OF POLYVINYLPYRROLIDONE AND THE STUDY OF THEIR PROPERTIES

Authors: ZH.Е. SHAIKHOVA, B.R. TAUSAROVA, N. ZHEXENBAY


THE EFFECTIVNESS OF THE WASTE WATER PURIFICATION ANION

Authors: M.K. KURMANALIYEV, D.S. SANAZAROVA, G.M. AHMADI


THE USE OF NANOSIZED METAL OXIDES FOR ANTIMICROBIAL FINISH OF COTTON FABRIC

Authors: S.M. RAKHIMOVA, A. VIG, B.R. TAUSSAROVA, A.ZH. KUTZHANOVA


TIN IONS BEHAVIOR ON A STATIONARY MERCURY MICROELECTRODES IN THE PRESENCE OF POLYACRYLAMIDE

Authors: A. KOZYBAYEV, S.K. MYRZALIEVA, N. ZHEXENBAY, A.I. SAMADUN


TOWARDS FOOD SECURITY THROUGH APPLICATION OF NOVEL SCIENTIFIC FINDINGS

Authors: S.T. AZIMOVA, M.Zh. KIZATOVA, S.O. AKHMETOVA, L.V. DONCHENKO, A.M. ADMAYEVA


TOWARDS FOOD SAFETY: QUALITY MANAGEMENT PECULIARITIES

Authors: S.A. AKHMETOVA, D.L. FUSCHI, R. VASILIUNAITE

QUALITY MANAGEMENT SYSTEM FOR IMPROVEMENT OF QUALITY AND EFFICIENCY OF FOOD PRODUCTION CASE OF DAIRY PRODUCTS ENTERPRISE

Thermodynamic Simulation of Simultaneous Extraction of Metals During Waste Processing Industry

DEVELOPMENT OF PACKAGING MATERIALS FOR FOOD INDUSTRY BASED ON SILVER NANOPARTICLES